Σύγκριση

Επιθυμείτε να εκδόσετε έντυπη προσφορά; Εισάγετε στο καλάθι σας τα προϊόντα που επιθυμείτε και επιλέξτε ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (PDF) χωρίς καμία δέσμευση!

 

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός έχει τα μυστικά του

22/5
2017

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός στον κλάδο των τροφίμων και της εστίασης κοστίζει. Είτε πρόκειται για εξοπλισμό αρτοποιείου, είτε για εξοπλισμό εστιατορίων, είτε για την απλή περίπτωση ενός επαγγελματικού ψυγείου, είναι μια αλήθεια που έχει βιώσει κάθε επαγγελματίας του χώρου.

Ο εξοπλισμός των εστιατορίων κοστίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και όταν κάποιος δίνει τόσα χρήματα και μάλιστα μπροστά δεν χωράνε λάθη. Οι επιλογές που θα κάνει θα βασιστούν μεν σε τεχνικές προδιαγραφές, πιστοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να γίνουν με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι οι προδιαγραφές. Οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι αυστηρές στην εφαρμογή του νόμου, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και η αλλαγή εξοπλισμού, επειδή αυτό που αγοράσαμε δεν ικανοποιεί τις προβλέψεις του νόμου, είναι απλά σπατάλη χρημάτων. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας και καλό είναι ο εξοπλισμός να έχει τις υψηλότερες δυνατές πιστοποιήσεις.

επαγγελματικος εξοπλισμος

Ωστόσο, είναι πολύ σπάνιο να πετύχουμε ακριβώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ψάχνουμε, είναι πολύ πιθανό να αγοράσουμε μηχανήματα με δυνατότητες που δεν χρειαζόμαστε. Αντίθετα με την αγορά καινούριου εξοπλισμού μπορούμε αποκτήσουμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε και ο εξοπλισμός μας να έχει αρχή, μέση και τέλος.

 

Στα πλεονεκτήματα του επαγγελματικού εξοπλισμού συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η εγγύηση καλής λειτουργίας, επισκευής και αντικατάστασης του εξοπλισμού, που στα πρώτα στάδια μιας επιχείρησης είναι σημαντική γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη εμπειρία.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν τα οικονομικά μας δεν μας βοηθούν αλλά θέλουμε να αγοράσουμε καινούριο επαγγελματικό εξοπλισμό. Μία λύση που θέλει πολύ ψάξιμο είναι ο δανεισμός. Φυσικά οι καιροί είναι χαλεποί, οι δανειοδοτήσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες αλλά αυτά ισχύουν για όλους. Μια βόλτα στις τράπεζες της γειτονιάς μπορεί να δώσει λύσεις που δεν έχουμε φανταστεί καν.

Μια άλλη λύση είναι να αγοράσουμε το βασικό εξοπλισμό καινούριο και να αναζητήσουμε λύσεις leasing για τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε. Στο εξοπλισμό ενός αρτοποιείου για παράδειγμα υπάρχουν οι φούρνοι και οι βιτρίνες θερμοθάλαμοι. Από τα δύο το πιο κρίσιμο είναι προφανώς το πρώτο. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα πολύ καλό φούρνο καινούριο με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να βγάλει πολλά χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και να αποκτήσουμε το θερμοθάλαμο με leasing ή μεταχειρισμένο.

Το επόμενο δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει ένας επαγγελματίας είναι ακόμα πιο σημαντικό. Πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά ή ποιοτική λειτουργία. Σε όλα τα μηχανήματα υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών, συνδεσιμότητες με τα δίκτυα, ηλεκτρονικές ευκολίες. Όταν ένα μηχάνημα συγκεντρώνει και τα τρία συνήθως είναι πολύ ακριβό. Ή δεν είναι πολύ ποιοτικό.

Και στην περίπτωση αυτή καλό είναι να θέσουμε προτεραιότητες. Μπορούμε να επιλέξουμε high end μοντέλα για τα βασικά κομμάτια του εξοπλισμού μας και να συμπληρώσουμε τα υπόλοιπα με πιο budget επιλογές. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή του εξοπλισμού με την έννοια ότι πολλά από αυτά που διαφημίζουν οι συσκευές δεν μας χρειάζονται.

Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του προμηθευτή του εξοπλισμού. Αυτός ξέρει την αγορά καλύτερα, με ποια μοντέλα έχουν μείνει ικανοποιημένοι προηγούμενοι πελάτες, τι προτιμάνε άλλοι επιχειρηματίες του ίδιου κλάδου, και γενικά μπορεί να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τον εξοπλισμό μας.

 

SerkoArarat.gr © 2019. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®

ΟΚΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...