Σύγκριση

Παρακαλούμε πολύ πρωτού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας επικοινωνήστε στο 2109717778 για την διαθεσιμότητα του προιόντος. Αν επιθυμείτε να εκδόσετε έντυπη προσφορά; Εισάγετε στο καλάθι σας τα προϊόντα που επιθυμείτε και επιλέξτε ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (PDF) χωρίς καμία δέσμευση! Επιπλέον μπορείτε να κλείσετε το δικό σας ραντεβού μέσω skype επιλέγοντας στην αναζήτηση το όνομα NIKOS KOUGIOUMTZIAN.

 

Θέλω να ανοίξω καφετέρια

Τα καταστήματα εστίασης είναι από τις επιχειρήσεις που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και δεν είναι λίγα αυτά που κατάφεραν να βγουν αλώβητα από την κρίση. Σκέφτεστε κι εσείς να προχωρήσετε σε μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση; Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει πολλά στάδια και σχετίζεται με διάφορες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Διαβάστε παρακάτω συνοπτικά όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε, για να ανοίξετε τη δική σας καφετέρια.

Ανεύρεση χώρου

Σε επιχειρήσεις, όπως μια καφετέρια, το μέρος που αυτή θα στεγαστεί είναι ο βασικότερος παράγοντας επιτυχίας. Καλό είναι να κάνετε αυτό το επιχειρηματικό βήμα σε μια περιοχή που γνωρίζετε καλά, ώστε να βρείτε το χώρο που θα πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Ιδανικά, ο ανταγωνισμός δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλος αλλά ούτε και ανύπαρκτος, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει εσείς να στήσετε ένα στέκι από το μηδέν, κάτι που έχει μεγάλο ρίσκο. Σχετικά με το μέγεθος του χώρου, αυτό εξαρτάται από το ρίσκο που θέλετε να πάρετε και το budget που διαθέτετε. Ένας μεγάλος χώρος έχει φυσικά πολλά περιθώρια κέρδους, όμως έχει και πολλά έξοδα σε μόνιμη βάση.

καφετέρια

δειτε ολα τα προιοντα

Άδειες της αρχής

Ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, για να ανοίξει, επειδή απαιτεί πολλές άδειες, για να λειτουργήσει νόμιμα. Εκτός από την ίδρυση της ατομικής επιχείρησης που άπτεται φορολογικών και ασφαλιστικών ζητημάτων, θα πρέπει να εκδοθεί άδεια λειτουργίας. Για να την αποκτήσετε, θα πρέπει να πάρετε άδεια από την πολεοδομία για τη χρήση του ακινήτου ως καφετέρια, προέγκριση αδείας από τη δημοτική αρχή και να γίνει έλεγχος επωνυμίας από το επαγγελματικό επιμελητήριο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβετε πιστοποιητικό πυροπροστασίας από το πυροσβεστικό σώμα, για το οποίο θα χρειαστείτε μελέτη και κάτοψη του χώρου από μηχανικό. Για την τελική άδεια από τη δημοτική αρχή είναι απαραίτητα επιπλέον το διάγραμμα ροής δραστηριότητας της επιχείρησης και η άδεια από τον ΑΕΠΙ για την αναπαραγωγή μουσικής.

εξοπλισμος καφετεριας

δειτε ολα τα προιοντα

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε για μια καφετέρια εξαρτάται από το αν θα προσφέρετε σε αυτή και φαγητό ή snacks. Αν δεν προσφέρετε, τότε η αρχική δαπάνη θα κυμανθεί σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, αφού ο απαραίτητος εξοπλισμός θα αφορά κυρίως επαγγελματικές συσκευές καφέ και ροφημάτων, όπως καφετιέρες φίλτρου, εσπρεσσομηχανές, μηχανές ελληνικού καφέ, βραστήρες νερού και φραπιέρες. Για τα ροφήματα απαραίτητοι είναι οι αποχυμωτές, οι γρανιτομηχανές, οι στίφτες και οι μηχανές σοκολάτας. Ψυγεία και πλυντήρια σε μέγεθος ανάλογο του φόρτου εργασίας και της πελατείας είναι επίσης βασικός εξοπλισμός καταστημάτων μαζικής εστίασης.

Εφόσον σερβίρετε και ελαφρύ φαγητό στην καφετέρια, τότε το budget ανεβαίνει αρκετά, αφού θα πρέπει να επενδύσετε και σε κουζίνα αλλά και άλλα μηχανήματα ψησίματος, όπως φριτέζες, κρεπιέρες και γκριλιέρες ανάλογα φυσικά και με το είδος του φαγητού που θα σερβίρετε.

Μπορείτε να δείτε εδώ διάφορες προτάσεις για εξοπλισμό καφετέριας, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και να δώσετε στην επιχείρησή σας το δικό της στυλ εύκολα και οικονομικά.

δειτε ολα τα προιοντα

More on Θέλω να ανοίξω καφετέρια ▼
 
Φίλτρα
 
Υποκατηγορίες
 

SerkoArarat.gr © 2024. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®

ΟΚΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...