Σύγκριση

Παρακαλούμε πολύ πρωτού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας επικοινωνήστε στο 2109717778 για την διαθεσιμότητα του προιόντος. Αν επιθυμείτε να εκδόσετε έντυπη προσφορά; Εισάγετε στο καλάθι σας τα προϊόντα που επιθυμείτε και επιλέξτε ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (PDF) χωρίς καμία δέσμευση! Επιπλέον μπορείτε να κλείσετε το δικό σας ραντεβού μέσω skype επιλέγοντας στην αναζήτηση το όνομα NIKOS KOUGIOUMTZIAN.

 

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά επαγγελματικού ψυγείου

27/3
2017

Επαγγελματικά ψυγεία

Το ψυγείο αποτελεί μια βασική συσκευή του οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, αφού συμβάλλει στη σωστή διατήρηση των τροφίμων. Είτε θέλετε να εξοπλίσετε το σπίτι σας είτε το μαγαζί σας, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα στην αγορά του οικιακού ή επαγγελματικού ψυγείου, τα οποία θα σας γλιτώσουν από ασύμφορες επιλογές που μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η χωρητικότητα και οι διαστάσεις του ψυγείου που θα πάρετε. Όπως είναι αναμενόμενο, τα επαγγελματικά ψυγεία κατασκευάζονται σε μεγαλύτερες διαστάσεις και τα οικιακά σε μικρότερες, μιας και οι συσκευές επαγγελματικού εξοπλισμού είναι πάντα μεγαλύτερες λόγω των στόχων που εξυπηρετούν. Η χωρητικότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με τις διαστάσεις του ψυγείου, όμως υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται και από την εργονομία και το σχεδιασμό του ψυγείου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το μέρος, στο οποίο θα τοποθετήσετε το ψυγείο, καθώς για τη μέγιστη αποδοτικότητα πρέπει να υπάρχει χώρος και γύρω από αυτό, ώστε να λειτουργεί σωστά, ενώ βεβαίως απαιτείται η πόρτα να μπορεί να ανοίξει διάπλατα για εύκολη χρήση.

Στη συνέχεια, απαιτείται να αποφασίσετε τι τύπο ψυγείου θέλετε, αν δηλαδή θα αγοράσετε ψυγείο με την κατάψυξη πάνω, κάτω ή στο πλάι. Τα ψυγεία άνω κατάψυξης είναι παλαιότερα μοντέλα, τα οποία έδιναν μεγαλύτερη σημασία στην ψύξη και όχι στην κατάψυξη, ενώ τα κάτω κατάψυξης σας προσφέρουν μεγάλους χώρους τόσο στην ψύξη όσο και στην κατάψυξη, ώστε να εξυπηρετούνται και οι δυο σας ανάγκες. Αν ψάχνετε, όμως, για επαγγελματικό ψυγείο, καλό είναι να προτιμήσετε τα ψυγεία side by side, τα οποία έχουν στην αριστερή πλευρά την ψύξη και στη δεξιά την κατάψυξη.

Ένα ακόμα ζήτημα είναι η ενεργειακή κλάση και η ετήσια κατανάλωση ρεύματος του ψυγείου σας, το οποίο είναι μία συσκευή που δουλεύει ακατάπαυστα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και του έτους. Τα επαγγελματικά ψυγεία απαιτούν τη μέγιστη ενεργειακή κλάση, ενώ για τα οικιακή ψυγεία αυτό διαφέρει ανάλογα με τη χρήση που τους επιφυλάσσεται. Έτσι, ένα συνεχώς γεμάτο με τρόφιμα ψυγείο που ανοίγει συχνά πρέπει να διαθέτει υψηλή ενεργειακή κλάση, ενώ για ένα ψυγείο που δεν χρησιμοποιείται πολύ κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει, επίσης, να υπολογίσετε ότι η ετήσια κατανάλωση ρεύματος είναι ανάλογη με το ύψος της ενεργειακής κλάσης, ενώ παράλληλα εξαρτάται και από τις διαστάσεις, καθώς ένα μεγαλύτερο ψυγείο της ίδιας ενεργειακής κλάσης με ένα μικρότερο θα καταναλώνει περισσότερο ρεύμα.

Τέλος, κάθε ψυγείο είναι φτιαγμένο για μια συγκεκριμένη κλιματική ζώνη, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία του. Έτσι, οι συνθήκες θερμοκρασίας, στις οποίες θα τοποθετήσετε το ψυγείο σας παίζουν μεγάλο ρόλο στην απόδοσή του, αλλά γενικά εντός της Ελλάδας δεν κυκλοφορούν διάφορες κλιματικές ζώνες. Η χώρα μας εντάσσεται στην υποτροπική κλιματική ζώνη, στην οποία επικρατούν θερμοκρασίες από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου και συνεπώς πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξετε αυτή τη ζώνη, αν θέλετε το ψυγείο σας να λειτουργεί με τη σωστή απόδοση και την όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.

 

SerkoArarat.gr © 2024. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®

ΟΚΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...